Pavel Junek o OK KLIENT: „Dobrý produkt a dobrá služba prostě láká“ (2024)

OK KLIENT byl založen vroce 2009, jak od té doby rostl co do počtu obchodníků a předepsaného pojistného?

Kdnešnímu dni evidujeme téměř 800 smluvních vztahů, registrovaných PPZ je cca 370, měsíčně přichází okolo 50 nových poradců, obratově za rok 2016 překonáme hranici 115 miliónů Kč, což bude představovat 130% nárůst ve srovnání srokem 2015.

Pokud se dnes podíváme na poradenský trh, tak vidíme, že na jedné straně stojí finančně-poradenské společnosti a na straně druhé brokerpooly a každý říká, že jejich model podnikání je pro poradce ten nejlepší. Za svoji profesní dráhu jsem poznal, že se nelze na svět dívat černobíle. Jsem přesvědčený, že oba obchodní modely mají svá pozitiva, ale i negativa. My vOK KLIENT se snažíme vytěžit zobou modelů to nejlepší, za zásadní považujeme poskytnout manažerům a poradcům co nejlepší podmínky pro jejich podnikání, dát jim svobodu určovat si svoji obchodní strategii, svoji výkonnost, svůj kariérní a provizní model, ale zároveň chceme vytvářet dlouhodobé vztahy, vzájemně se potkávat a sdělovat si nápady a být připraveni si vzájemně pomáhat. Velmi nám záleží na tom, aby manažeři a poradci byli vOK KLIENT úspěšní, aby se jim dobře pracovalo, přinášeli klientům dlouhodobý prospěch a měli ze své práce dobrý pocit. Naši činnost chápeme jako spolupodnikání, prostor pro vytváření společných hodnot, jako místo, kde může každý zanechat svoji stopu.

Je možné popsat nějaké významné milníky, které doprovázely vývoj OK KLIENT?

Vprůběhu let nás ovlivnila řada důležitých událostí, které nás posouvaly vpřed, případně nás nutily kzamyšlení. Pro mě osobně je významným milníkem jakýkoli nový manažer či poradce, který se rozhodl snámi spojit svoji profesní dráhu. Co nás opravdu těší je, že naše zázemí a vize jsou zajímavé pro široké spektrum obchodníků – spolupráci navazujeme s poradci zrůzných finančních institucí, multilevelů, menších společností, nově i zbrokerpoolů – to nás naplňuje optimismem, že máme co nabídnout prakticky komukoli na poradenském trhu.

Máme také velkou radost ztoho, že knám přicházejí top manažeři, kteří fungovali vjiných společnostech, ale pro které se značka OK stala natolik zajímavá, že se rozhodli spojit snámi svoji budoucnost.

OK KLIENT vzešel zryze makléřské mateřské společnosti. Co byl první impulz kjeho založení?

Samozřejmě fakt, že jsme vté době nenabízeli našim klientům ucelené portfolio služeb.

To bylo také jedním zhlavních důvodů, proč jsme se skolegou Radkem Kubišem, se kterým se známe více než 15 let, dohodli po zralé úvaze, že vytvoříme pro oblast finančního poradenství samostatnou společnost OK KLIENT.

Meziročně měl OK KLIENT tržby vyšší o 33 milionů (2015, 2014). To je velký skok. Jak toho jste toho dosáhli?

Díky tomu, že jsem ve společnosti od jejího zrodu a měl jsem tak možnost sledovat celkový vývoj OK KLIENT tak vím, že dosažení tohoto úspěchu je mozaika mnoha věcí a událostí. Za zásadní věci, které nám pomohly (a věřím, že dále umožní), růst, považuji:

„Usilovná práce“ - myslím, že každý poradce i manažer ví, že nejtěžší je získat prvních 100 klientů či sestavit tým prvních 10 poradců, ale pokud poradce a manažer svoji činnost dělají poctivě a dlouhodobě, tak potvrdí, že tento přístup jim potom usnadní získat další klienty či poradce, protože dobrý produkt a dobrá služba prostě „láká“. Dnes je OK KLIENT vsituaci, kdy si na trhu již svoji stabilní pozici vybudoval, je vnímán velmi pozitivně jak u poradců, tak u obchodních partnerů a čím dál více přitahuje nové manažery a poradce. Jako velmi důležité také vidím to, že manažerům, kteří snámi spolupracují, se daří budovat vlastní firmy a obchodní skupiny a můžeme tak růst společně.

„Podpora obchodu“ - spolu snašimi manažery a poradci se nám daří vyvíjet velmi úspěšné obchodně/poradenské aplikace: např. CORAD pro poradenství voblasti zabezpečení rizik a penze, PORTFOLIA OK KLIENT pro oblast investic, CARKULKU pro pojištění vozidel a jiné.

„OK HOLDING“ - jsem přesvědčený, že nabídka poradců spolupracujících sOK KLIENT je dnes jednou znejkomplexnějších na trhu – poradci mohou díky členským společnostem OK HOLDING poskytnout klientům služby finančního poradce pro občany, investičního poradenství, pojišťovacího makléře pro korporátní klientelu, dotační poradenství a již dnes víme, že spektrum služeb OK HOLDING budeme i vbudoucnu rozšiřovat.

Je OK KLIENT nějak provázán se společností Partners, která s OK GROUPspolupracuje?

OK KLIENT není a nikdy nebyl nijak provázán se společností Partners, spolupráce existuje pouze mezi Partners a OK GROUP a to voblasti pojištění podnikatelských rizik klientů Partners.

Některé poradenské společnosti umožňují tvoření dalších struktur ve svých strukturách.Umožňuje to i OK KLIENT? Pokud ano, omezujete množství manažerských stupňů?

Jak jsem uvedl výše, OK KLIENT vytváří podmínky pro obchodní skupiny či firmy, jaký obchodní model tyto spolupracující subjekty zvolí, je na jejich rozhodnutí.

Kde vidíte OK KLIENT za 5 let?

Naše vize je i nadále budovat důvěryhodnou společnost sdůrazem na spokojenost klienta a velkým cílem je opět vrátit prestiž povolání „finanční poradce“. Jde nám také o to, abychom připravili zajímavé obchodní podmínky a jedinečné portfolio produktů, které bude přitažlivé pro co nejširší skupinu manažerů, poradců i klientů. Přáli bychom si, aby kolegové, kteří snámi spojí svůj profesní život, si mohli za rok či za 5 let říct, že to byl správný krok.

Pavel Junek o OK KLIENT: „Dobrý produkt a dobrá služba prostě láká“ (2024)
Top Articles
Mostly Vince Gironda inspired training -
Mostly Vince Gironda inspired training -
Craigslist Livingston Montana
Matgyn
Maria Dolores Franziska Kolowrat Krakowská
Ixl Elmoreco.com
25X11X10 Atv Tires Tractor Supply
Evil Dead Rise Showtimes Near Massena Movieplex
10 Popular Hair Growth Products Made With Dermatologist-Approved Ingredients to Shop at Amazon
Bank Of America Appointments Near Me
Texas (TX) Powerball - Winning Numbers & Results
Grand Park Baseball Tournaments
Globe Position Fault Litter Robot
How Quickly Do I Lose My Bike Fitness?
What Is A Good Estimate For 380 Of 60
Ree Marie Centerfold
Blue Beetle Showtimes Near Regal Swamp Fox
Pro Groom Prices – The Pet Centre
Learn2Serve Tabc Answers
Samantha Lyne Wikipedia
Craigslist Red Wing Mn
Gayla Glenn Harris County Texas Update
Iroquois Amphitheater Louisville Ky Seating Chart
Self-Service ATMs: Accessibility, Limits, & Features
Www.publicsurplus.com Motor Pool
John Chiv Words Worth
A Person That Creates Movie Basis Figgerits
Which Sentence is Punctuated Correctly?
Accuweather Minneapolis Radar
New Stores Coming To Canton Ohio 2022
Publix Christmas Dinner 2022
Proto Ultima Exoplating
Gus Floribama Shore Drugs
Tmj4 Weather Milwaukee
The Ride | Rotten Tomatoes
Crystal Mcbooty
Enjoy4Fun Uno
Dynavax Technologies Corp (DVAX)
Trizzle Aarp
Shane Gillis’s Fall and Rise
60 X 60 Christmas Tablecloths
Three V Plymouth
The Great Brian Last
Lesly Center Tiraj Rapid
3367164101
Displacer Cub – 5th Edition SRD
Euro area international trade in goods surplus €21.2 bn
Colin Donnell Lpsg
antelope valley for sale "lancaster ca" - craigslist
Helpers Needed At Once Bug Fables
Unit 4 + 2 - Concrete and Clay: The Complete Recordings 1964-1969 - Album Review
Myhrkohls.con
Latest Posts
Article information

Author: Frankie Dare

Last Updated:

Views: 5971

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Frankie Dare

Birthday: 2000-01-27

Address: Suite 313 45115 Caridad Freeway, Port Barabaraville, MS 66713

Phone: +3769542039359

Job: Sales Manager

Hobby: Baton twirling, Stand-up comedy, Leather crafting, Rugby, tabletop games, Jigsaw puzzles, Air sports

Introduction: My name is Frankie Dare, I am a funny, beautiful, proud, fair, pleasant, cheerful, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.